Iun 3, 2023, 14:12

Mama tânărului acuzat că face propagandă ISIS: „Era foarte îndoctrinat și violent. E doar un copil îndrăgostit de religie”

luigi craiova isis diicot

„Era foarte îndoctrinat, foarte violent și agresiv verbal doar dacă îi atacai religia”

Mama tânărului din Craiova, acuzat de propagandă în favoarea Statului Islamic și-a apărat fiul în fața sediului DIICOT Aceasta susține că acesta este doar un copil îndrăgostit de religie, însă recunoaște că băiatul ei devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

„El e doar un copil îndrăgostit de religie și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. (…) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alții”, a spus mama tânărului, potrivit Agerpres.

„Era foarte îndoctrinat, foarte violent și agresiv verbal doar dacă îi atacai religia. Așa, era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis: mami, mi-am găsit liniștea acolo, nu beau, nu fumez, nu mă droghez”, a completat femeia.

Procurorii susțin că tânărul și-a arătat disponibilitatea pe rețelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care ISIS acționează, pentru a lupta alături de membrii grupării, cât și prin sacrificiul său în state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.

După convertirea la islamism, mai spun procurorii, Constantin Boicea „şi-a schimbat modul de viaţă izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia, şi-a negat apartenenţa la comunitate şi la modul de viaţă al familiei, în acest sens a început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor, să se afişeze pe reţelele de socializare îmbrăcat cu însemne ale Statului Islamic”.

Într-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares