Mar 25, 2023, 12:45

Marea Britanie refuză să preia mai mulţi imigranţi

imigranti

Premierul britanic David Cameron a respins miercuri solicitările ca Marea Britanie să accepte mai mulți refugiați dintre miile care vin în Europa dinspre nordul Africii și Orientul Mijlociu, transmite DPA, citată de Agerpres.

”Am preluat un număr de solicitanți de azil adevărați din taberele de refugiați sirieni. Dar credem că cel mai important lucru este să încercăm să aducem pace și stabilitate în acea parte a lumii. Nu cred că răspunsul este doar simpla preluarea a cât mai multor refugiați”, a declarat Cameron pentru postul de televiziune britanic ITV.

Remarcile șefului guvernului britanic survin după ce Yvette Cooper, candidată la șefia Partidului Laburist (de opoziție), a cerut ca Marea Britanie să preia cu cel puțin 10.000 mai mulți refugiați veniți din Siria sau din alte zone de conflict ale lumii.

”Sute de mii de refugiați fug de noul totalitarism și Europa trebuie să ajute — exact așa cum am făcut în timpul generațiilor trecute. Marea Britanie trebuie să își asume partea sa de responsabilitate”, a spus Cooper, într-un discurs rostit marți la Centrul pentru Reformă European, think-tank cu sediul la Londra.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares