Iun 7, 2023, 16:28

Marea manipulare de la Koln: doar 3 dintre agresorii din noaptea de Revelion sunt refugiați

koln

Doar trei din cei 58 de suspecți arestați de Poliția din Koln pentru așa zisele agresiuni sexuale în masă raportate după noaptea de Revelion sunt refugiați, anunță procurorul din Koln, Ulrich Bremer, citat de The Independent.

Refugiații au fost acuzați în presă și pe rețelele sociale de mai mult de 1000 de cazuri de furt, agresiune sexuală și viol în gara centrală din Koln, în noaptea de Anul Nou, fapt care a forțat-o pe Angela Merkel să ia măsuri pentru înăsprirea condițiilor de azil în Germania.

Dintre cele 58 de persoane arestate, doar 3 sunt sosite de curând în Germania – doi sirieni și un irakian. Majoritatea suspecților sunt rezidenți de origine magrebiană, iar 3 sunt cetățeni germani.

Procurorul Ulrich Bremer a declarat pentru cotidianul german Die Welt că din cele 1054 de plângeri depuse după celebrele incidente peste 600 erau referitoare la furturi și nu la agresiuni sexuale.

Procurorul a spus că nu există probe care să arate că evenimentele au fost premeditate și crede că s-au transmis prin rețelele sociale. „Oamenii au spus, hei, mergem la Koln, o să fie petrecere mare”, a explicat Bremer.

În ciuda declarațiilor autorităților, formațiunile de extremă dreapta au capitalizat neîncredrea crescândă în legătură cu refugiații, PEGIDA folosind aceste așa zise atacuri pentru a pune în scenă proteste în masă anti-imigranți în toată Europa.

În acest context, este de menționat faptul că partidul lui Merkel acuză manipularea Kremlinului în această chestiune, precum și finanțarea de către Moscova a mișcărilor neo-naziste care câștigă teren în Germania.

Roderich Kiesewetter, un purtător de cuvânt pentru Politică Externă al grupului conservatorilor lui Merkel din Parlament, declara săptămâna trecută că „ruşii trebuie să înceteze falsificarea hibridă a unor informaţii şi finanţarea sub acoperire a reţelelor radicale de extremă-dreapta”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares