Feb 4, 2023, 20:01

Marian Oprişan a scăpat definitiv de închisoare

oprisan

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în dosarul ‘Căprioara’ printr-o sentinţă pronunţată vineri de Curtea de Apel Cluj. Sentinţa este definitivă, informează Agerpres.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprişan a fost achitat de o instanţă a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul „Căprioara”, în care a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de abuz în serviciu ş de fals şi uz de fals, dar DNA a formulat apel.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj urmau să pronunţe, în 11 decembrie, la aproape zece ani de când Oprişan a fost trimis în judecată, sentinţa definitivă în procesul în care s-a judecat apelul DNA la decizia de achitare a şefului Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, dată de Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţarea sentinţei Curţii de Apel Cluj a fost însă amânată pentru 18 decembrie.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au fost inculpaţi vicepreşedintele CJ Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii susţineau că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la „Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila „Rucăr” şi „Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares