Mar 28, 2023, 03:00

Masacrul de pe plaja din Sousse va costa Tunisia jumătate de miliard de dolari

foto CNN

Veniturile provenite din turism ale Tunisiei vor scădea cu cel puţin 515 milioane de dolari, circa un sfert din valoarea estimată pentru 2015, în urma atacului terorist de vineri în care au fost ucise 39 de persoane, cei mai mulţi fiind turişti britanici, informează site-ul Cyprus Mail, citat de Mediafax.

Atacul comis de un bărbat înarmat a avut loc la hotelurile Riu Imperial Marhaba şi Bellevue, în staţiunea populară Sousse, la câteva luni după incidentul armat de la muzeul Bardo din Tunis, în urma căruia au fost ucise 21 de persoane. Noul atentat de vineri are un impact uriaş asupra economiei naţionale, diminuând veniturile provenite din turism, industria vitală a ţării.

„Atacul a avut un impact uriaş asupra economiei, iar pierderile vor fi majore”, a declarat ministrul Turismului Salma Loumi, după primele estimări ale atentatului din Sousse.

În 2014, Tunisia a obţinut suma de 1,95 miliarde de dolari din încasările din turism. Veniturile provenite din acest sector reprezintă 7% din PIB-ul ţării, turismul fiind o sursă majoră pentru piaţa locurilor de muncă din Tunisia.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares