Iul 1, 2022, 00:40

Merkel, penalizată la alergerile regionale pentru politica pro-migraţie. Populiştii intră în cele 3 parlamente

merkel

Criza refugiaţilor a adus ascensiunea populiştilor germani, în defavoarea formaţiunilor tradiţionale. Partidul Alternativa pentru Germania, AfD, ar fi obținut între 10 % și 23 % la alegerile care au avut loc duminică în landurile Renania-Palatinat, Saxonia-Anhalt şi mai ales în Baden-Württemberg, fieful istoric al conservatorilor. Surprizător, partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată, ar fi suferit o înfrângere în două landuri.

In fruntea AfD se afla Frauke Petry, antreprenoarea din Dresda care spunea în urmă cu două luni că refugiaţii ar trebui împuşcaţi de la graniţă.

Şi ”Verzii” au fost peste CDU, cu peste 32%, potrivit rezultatelor parţiale, în timp ce partidul lui Merkel ar fi convins numai 27% dintre alegători.

13 milioane de germani au fost chemaţi la urne duminică în cadrul alegerilor regionale organizate în landurile Renania-Palatinat, Baden-Württemberg şi Saxonia-Anhalt.

Alegerile sunt un important test electoral cu 18 luni înaintea legislativelor. De aceea şi cancelarul Merkel s-a implicat intens, însă fără succes, pentru a mai repara o parte din daunele de imagine provocate de susţinerea cauzei imigranţilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares