Ian 27, 2023, 10:22

Mesaj clar de susținere a Liviei Stanciu, șefa Înaltei Curți, din partea noului ambasador al SUA la București

sursa Facebook

Livia Stanciu este prima șefă a instituțiilor esențiale în lupta anticorupție din România cu care noul ambasador al Statelor Unite în România, Hans Klemm, se întâlnește. Asta după ce zilele trecute, la puțin timp ce la instalarea în funcție, s-a întâlnit cu Klaus Iohannis, Victor Ponta și șefii celor două camere ale Parlamentului.

„Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit astăzi cu Livia Stanciu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și și-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept precum și pentru puternicele și independentele instituții românești de aplicare a legii și organisme judiciare”, se arată într-o postare recentă pe contul oficial al ambasadei SUA pe Facebook.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ajuns la București duminică seara, iar luni și-a prezentat scrisoare de acreditare președintelui Iohannis.  Klemm a fost atenționat în Senatul american la sfârșitul lunii iulie să aibă grijă de Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție. Președintele Comisiei pentru relaţii de politică externă a Senatului SUA, Ron Johnson, i-a transmis lui Hans Klemm, că dacă va fi confirmat în funcție, așteaptă de la el să se asigure că guvernul României o va sprijini pe „extraordinara Laura Kovesi”.

„Când am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul român, a spus Ron Johnson, după ce viitorul ambasador al SUA la București a spus că investitorii americani evită România din cauza corupției.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares