Noi 27, 2022, 21:39

Mesaj comun al lui Obama și al-Assad în criza refugiaților din Europa: Opriți acum războiul din Siria VIDEO

obama bashar

Președintele Statelor Unite spune că singura soluție pentru criza refugiaților este o mai bună cooperare între Europa și Statele Unite. „Trebuie să ne ocupăm de sursa problemei – războiul din Siria”, a spus șeful american de stat în urmă cu puțin timp, potrivit Reuters.

Criza tot mai acută a imigranților egalizează într-o anumite măsură mesajul liderului de la Casa Albă cu cel președintelui sirian, Bashar al-Assad, care reușește să se mențină la putere în ciuda războiului civil început în urmă cu 3 ani, opoziției internaționale, dar și a ofensivei ISIS. Președintele sirian spune că problema nu este dacă Europa acceptă sau nu refugiați, ci modul greșit în care Occidentul vrea să rezolve această criză.

Nu este vorba că Europa nu i-a acceptat sau nu i-a primit pe refugiați. Problema este că nu se ocupă de cauza problemei. Dacă sunteți îngrijorați din cauza lor, opriți-vă din a-i mai susține pe teroriști. Asta cred eu despre această criză. Acesta este miezul problematicii refugiaților„, a spus Bashar al-Assad.

În acest context, Rusia a poziţionat tancuri la un aerodrom militar din vestul Siriei, în contextul acţiunilor pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad, au asigurat oficiali americani.  Potrivit unor surse militare americane, şapte tancuri ruse T-90 au fost observate la un aerodrom situat în apropiere de oraşul Latakia, fieful preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

„Am observat mişcări ale personalului militar şi lucruri care ar indica faptul că Rusia ar intenţiona să creeze o bază de avangardă la periferia sudică a oraşului Latakia”, a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Statele Unite coordonează o campanie internaţională de raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Siria şi Irak ale reţelei teroriste Stat Islamic. În contextul în care Rusia tocmai a suplimentat prezenţa militară în Siria, pentru ajutarea regimului de la Damasc, există riscul ca forţele celor două ţări să se întâlnească în teatrele de operaţiuni din Siria, potrivit Mediafax.

Barack Obama a refuzat în august 2013, în lipsa unui acord în Congres, să ia o decizie unilaterala în calitate de șef de stat care să permită o intervenție militară în Siria. Președintele american avea deasupra capului eroarea similară făcută în 2003 de George W. Bush în Irak, care a acționat fără autorizaţia Consiliului de Securitate al ONU.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares