Feb 1, 2023, 01:23

Mesaj în română al noului ambasador al SUA: Sprijin lupta contra corupţiei VIDEO

ambas

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a postat, pe pagina de Facebook a Ambasadei, un mesaj video de aproape două minute, în care se prezintă în limba română. Spune că lupta anticorupţie şi protejarea statului de drept reprezintă priorităţile mandatului său. Klemm afirmă că este fermecat de cultura, limba şi istoria României, interesul fiindu-i trezit de scriitorul şi criticul literar Matei Călinescu, pe care l-a avut profesor la universitate.

„Bună ziua, sunt Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România. După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că preşedintele Barack Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul faţă de ţara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate Matei Călinescu, distinsul şi regretatul scriitor şi critic literar român. De atunci, sunt fermecat de cultura, limba şi istoria României. Astăzi avem aceeaşi viziune: o Europă întreagă, liberă şi în pace. Ca ambasador, ţelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate şi să sprijin respectarea statului de drept şi lupta dumneavoastră contra corupţiei. Voi lucra să extind comerţul bilateral şi investiţiile şi să întăresc relaţiile dintre poporul american şi român. Doresc un dialog deschis şi productiv, în persoană sau online. Eu şi soţia mea Marie abia aşteptăm să vizităm frumoasa dumeavoastră ţară şi oraşele pline de viaţă şi să ne întâlnim în scurt timp. Aşadar, pe curând”.

Hans Klemm va fi primit de preşedintele Kalus Iohannis, luni, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorii de acreditare.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares