Mar 29, 2023, 16:04

Michael Bloomberg vrea la Casa Albă. Fostul primar din New York, speriat că Trump ar putea ajunge președinte

bloomberg

Michael Bloomberg și-a instruit sfătuitorii să conceapă un plan pentru o posibilă candidatură independentă în cursa pentru Casa Albă, susține New York Times, ziarul fanion al orașului pe care l-a condus timp de 3 mandate consecutive. Miliardarul, al șaptelea cel mai bogat om din Statele Unite, a luat această decizie după ce sondajele au arătat tot mai clar că Donald Trump va fi candidatul republican pentru funcția de președinte.

Mai mult, Bloomberg a făcut și pași concreți în acest sens și a dezvăluit apropiaților că a decis să aloce 1 miliarde de dolari din averea sa de 41 de miliarde, pentru această campanie. Cel mai probabil, spun sursele citate de New York Times, aceasta își va anunța decizia la începutul lunii martie.

Bloomberg, care s-a autodeclarat un republican independent încă din 2007,  va candida cu siguranță în oricare dintre ceea ce el consideră a fi cele mai rele trei scenarii pentru Statele Unite: dacă Donald Trump sau senatorul Ted Cruz ar câștiga nominalizarea din partea republicanilor, sau dacă Bernie Sanders ar fi opțiunea democraților.

Campania s-ar baza pe ideea ce tehnocrat, antreprenor și politican de succes care nu ar urmări scopuri personale, odată ajuns la cârma Americii. Cu toate că legăturile sale cu Wall Street i-ar putea dăuna grav. Specialiștii consideră însă că Bloomberg, omul despre care se spune că a ridicat New York-ul după atentatele din 11 septembrie 2001, poate strânge voturi din multe direcții, inclusiv de la democrați, prin convingerile sale ecologiste, dar și pentru că este în favoarea controlului celor care cumpără arme.

Michael Bloomberg a fost mult timp democrat înainte de a se prezenta în 2001 la primăria New Yorkului sub eticheta republicană. Este deținătorul imperiului media care îi poartă numele și este una dintre cele mai bogate persoane din lume.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares