Ian 31, 2023, 01:51

Mihail Neamţu, ideologul PNL?

neamtu
PNL a organizat marţi o dezbatere despre necesitatea orientării ideologiei partidului către valorile republicanilor din SUA şi către „patriotism, credinţă, familie”, dezbatere organizată de un nou ONG condus de George Râpă, comentator politic afiliat B1 tv şi la care au participat liderii PNL Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Ovidiu Raeţchi.
Acestora le-a vorbit despre cum trebuie să arate doctrina PNL Mihail Neamţu, susţinător înfocat al lui Traian Băsescu şi acuzat în 2012 de către Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului de promovarea ideilor legionare.
Printre vorbitorii din cadrul dezbaterii s-au remarcat şi Mirel Axinte, blogger declarat susţinător al lui Traian Băsescu sub pseudonimul Bleen, dar şi Toader Paleologu şi un preot din Medgidia, care a ţinut să vorbească în termeni negativi despre comunitatea de musulmani din parohia sa, exprimându-şi nemulţumirea legată de faptul că fetele musulmane se căsătoresc cu musulmani din afara ţării.
Preotul Alexandru Coman a spus că musulmanii care vin în Europan ca imigranţi „vin doctrinar aşezaţi ca să câştige un război cu Europa”. „Mulţi dintre cei care or să vină în Europa or să se înmulţească, or să ne calce în picioare. Cei de la Bruxelles nu fac nimic pt că s-a cultivat vina asta a imperialismului că s-au purtat urât cu popoarele ocupate. E o cultură a vinovăţiei şi în momentul de faţă paralizia asta permite unui val de emigranţi să vină aici. Să vă spun o poveste de la mine, unde sunt musulmani, ăştia, săracii, sunt de aici, de la noi. O fată s-a căsătorit cu un tânăr mai brunet, aşa, din Pakistan. Pakistanezi în Medgidia, da. Oamenii ăştia vin, se aşează, sunt ostili modului de viaţă european şi se pare că au şi instrucţiuni”, a spus preotul din Medgidia la dezbaterea organizată la PNL.
Şi deputatul PNL, fost PDL, Teodor Paleologu, a spus că el se opune ca ţările din Europa de Est să preia cote impuse de imigranţi din valul care loveşte Europa. „Nu noi am provocat acest val de imigranţi, nu cred că e în regulă. Îmi doresc ca partenerii din UE să nu ne arunce nouă în cap această problemă”, a spus Paleologu.
În cadrul dezbaterii a fost lăudată campania electorală pe care o duc candidaţii republicanii în SUA pentru desemnarea candidatului la Casa Albă, Cristian Buşoi exprimându-şi preferinţa faţă de medicul Ben Carson, în timp de Mihail Neamţu îl preferă pe Doland Trump.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares