Mai 30, 2023, 23:35

Ministrul de Interne Gabriel Oprea folosește Poliția Rutieră din subordine la ședințele de partid

unpr politie rutiera

Folosirea în scopuri personale a angajaților statului aflați în subordine nu este un atribut exclusiv al fostului primar de la Iași, Gheorghe Nichita, care punea Poliția Locală să îi supravegheze amanta. Colegul său de la UNPR, Gabriel Oprea, îi folosește pe polițiștii de la Rutieră la ședințele de partid. Luni, pe strada Gheorghe Brătianu din București, în spatele sediului PSD de pe Kiseleff, unde se desfășura ședința Biroului Politic al UNPR, au fost chemați 4 politiști de la Poliția Rutieră (foto), care au păzit strada timp de 3 ore, cât a durat ședința. La finalul ședinței a venit și o mașină de poliție cu girofar, să îi asigure drum deschis lui Gabriel Oprea către destinația următoare, pentru a nu aștepta la semafoare.

De menționat că strada respectivă nu este circulată și că ședința UNPR avea loc exact la ora la care în București este trafic de vârf, prezența politiștilor fiind mult mai utilă în intersecțiile aglomerate. Legea spune că membrii Guvernului pot folosi Poliția Rutieră doar în situații deosebite. Ședința conducerii UNPR nu se poate încadra în această categorie.

Iată ce spune legislația în privința folosirii Poliției Rutiere de către demnitari:

(1) Poliția rutieră asigură însoțirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenței.
(2) Se insoțesc cu echipaje ale poliției rutiere demnitari români sau oficialități străine cu funcții similare acestora, după cum urmează:
a) președintele României;
b) președintele Senatului;
c) președintele Camerei Deputaților;
d) primul-ministru al Guvernului.
(3) In situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență, pot beneficia de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere și miniștrii din Guvernul României sau omologi din strîinatate aflați în vizită oficial în România, precum și șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.
(4) Beneficiază de însoțire și candidații la funcția de Președinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităților unde au loc activitățile electorale.
(5) Beneficiază de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere foștii președinti ai României, în condițiile legii.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares