Ian 27, 2023, 09:04

Ministrul Justiției, nas în nas cu România reală. A fost invitată să sară peste turnichetul de la metrou pentru că nu era nimeni la casierie

EVZ.ro

Ministrul Justiției, Raluca Prună, povestește pe contul de Facebook că nu a putut să ia metroul după[ ora 22.00, de la Piața Victoriei, pentru că nu mai era nimeni la casierie. Și cum paznicul, recunoscând-o, i-a sugerat să sară pentru turnichet, ea s-a văzut nevoită să respingă oferta, pentru că ar fi săvârșit o infracțiune. A chemat până la urmă un prieten care a salvat-o. Postarea ministrului se încheie cu un apel către Metrorex.

„O chestiune de bucureștean, fără legătura cu justiția. Aseara, cateva minute după ora 10, la metrou la piața Victoriei. Vreau sa imi cumpăr o cartela, domnul din ghereta dedicata imi spune ca nu imi poate da niciuna, casieria s-a inchis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu exista. Sunt descumpanita, el e drăguț, ma recunoaște, imi spune nu e nicio problema, pot sari peste bara/tourniquet. Nu înțeleg sa sar ii spun, am the right change, as vrea totusi o cartela. Nu poate face nimic, insista sa sar, ii multumesc, nu pot calatori fara bilet, insista din nou, rezist, iese amabil din ghereta, imi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis dupa 22. Totusi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru ca au trecut numai 3 minute de la ora inchiderii;-) Ii multumesc pentru incredere, dar nu pot sari. Intre timp mai multi fericiti posesori de cartele trec regulamentar, rasucind tourniquet’ul.

Invataminte: dupa ora 22 fie nu poti merge cu metroul in Bucuresti daca nu ai deja cartela, fie esti free rider.

Ma gandesc ca e anul Domnului 2016, intr-o capitala europeana. Era insa tarziu, ma declar învinsa, dar sunt totusi acasa. Sun cel mai bun prieten, vine sa ma culeaga intre statia de la pta Victoriei si Romana. A fost prea rapid. Nu pot spune daca la Romana programul caseriei e acelasi… Cel mai probabil ca da;-)

PS Poate Metrorex aude si ne explica de ce ar functiona metroul dupa 10 pm daca nu poti calatori cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare;-)))”, a scris Raluca Prună pe Facebook.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares