Dec 6, 2022, 18:51

Ministrul moldovean al Apărării: Republica Moldova, pe cale de dispariție. Putin o vrea pentru el

putin rade

Amenințarea continuă a Rusiei, dar și frământările politice interne, sunt pe cale să provoace dispariția Republicii Moldove ca stat. Este declarația șocantă a ministrului Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, care susține că Moscova vrea să ocupe și restul Moldovei, pe modelul Transnistriei.

”Pe plan extern, este vorba de dorința Rusiei de a-și restabili imperiul de cândva, iar, pe plan intern, este vorba de corupție. Statul se află în pericol de dispariție. Nu avem guvern, a fost suspendată finanțarea externă, a fost destabilizată clasa politică. (…) Rusia profită de criza din Republica Moldova pentru a destabiliza și mai mult situația. Totodată, corupe politicienii pentru a-și promova interesele aici”, a avertizat miercuri seară ministrul Apărării.

Ministrul Apărării spune că amenințarea Rusiei este puternică din punct de vedere militar, prin prezența puternică a sodaților ruși din Transnistria.

”Moldova are o armată de ocupație pe teritoriul său care numără 2.200 de militari ruși în Transnistria, precum și o armată ilegală a regimului separatist transnistrean, iar ministerul lor de interne mai are un batalion cu destinație specială de 800 de militari. De asemenea, avem un depozit enorm cu armament rusesc în Transnistria, iar noi suntem legați de mâini și de picioare din cauza statutului de neutralitate, care este ca o piatră de moară legată de picioarele unuia care este aruncat în apă. Nu avem acea umbrelă care să ne apere de o agresiune din exterior”, a atras atenția Anatol Șalaru.

Avertismentul ministrului Anatol Șalaru intervine pe fondul crizei politice de la Chișinău create după demiterea guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleț și arestarea fostului premier și lider al PLD, Vlad Filat.

Amintim că preşedintele României a respins împrumutul pentru Republica Moldova după deteriorarea situației politice interne.

Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova nu înseamnă o ușă închisă și nici renunțarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut. A fost singurul instrument juridic avut la dispoziție pentru ca împrumutul de 150 de milioane de euro să fie reportat până după clarificarea evoluțiilor de la Chișinău. În funcție de aceste evoluții, legea se poate întoarce oricând la promulgare. România rămâne în continuare același susținător al Republicii Moldova în parcursul său pro-european”, a scris președintele într-un mesaj pe Facebook.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares