Mar 25, 2023, 01:19

Ministrul Orlando a scos PSD din sărite cu „uite bacșisul, nu e bacșișul”

orlando

Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a reușit să îi scoată din sărite pe colegii săi din PSD, din cauza răzgândirilor sale în legătură cu impozitarea bacșișului. Teodorovici a fost chemat luni la grupul PSD de la Senat pentru a le spune colegilor de ce a anunțat că renunță la impozitarea bacșișului după ce săptămâna trecută îi convinsese să susțină contrariul. Senatorul de Prahova Georgică Severin fusese atunci supărat pe măsura anunțată de Guvern spunând că PSD în zona Valea Prahovei va fi terminat din punct de vedere electoral pentru că aici sunt unități turistice iar angajații acestora beneficiau de pe urma bacșișului. Ca să împace spiritele, liderul grupului, Ilie Sârbu, l-a convocat pe Teodorovici la ședința grupului.

Acesta le-a spus colegilor că fusese convins să introducă impozitarea bacșișului în urma unor discuții cu patronatele din domeniul hotelurilor și restaurantelor. După a doua întâlnire cu aceștia, ministrul a fost pus să renunțe la măsură. „Ne-am pus lumea în cap”, a spus Teodorovici la ședința grupului PSD, conform unor surse participante.

Senatorul de Dâmbovița Valentin Calcan i-a reproșat ministrului inconsecveța, spunându-i că nu mai înțelege nimeni nimic din inițiativele Guvernului în materie de finanțe. „Eu aș fi susținut impozitarea bacșișului, aveam de gând să mă duc să susțin un amendament la Codul Fiscal, dar nu mă mai duc”, a spus senatorul, supărat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares