Mai 9, 2021, 14:31

Ministrul Prună susține ideea lui Tăriceanu ca procurorii șefi să nu fie numiți de Iohannis

sursa foto Facebook

Ministrul Justiției, Raluca Prună, le-a spus senatorilor PSD în cadrul unei ședințe la care a fost invitată, că ea este de acord cu ideea ca procurorii șefi să fie numiți de CSM, nu de Președinte la propunerea ministrului Justiției. Prună a ținut să precizeze că ea „este aici pentru un mandat de un an și nimic altceva”, explicând apoi că ea a militat pentru numirea de către CSM a șefilor parchetelor.

„Noi eram într-un proces de aderare și la acel moment asta era școala de gândire, eu personal mi-am exprimat acest punct de vedere atunci. Cum stau lucrurile acum – legea s-a schimbat și numirea a trecut la ministrul Justiției. Între statele membre sunt 17 state în care fie ministrul, fie premierul propune numele procurorului. Singurul stat membru unde numirea se face de catre CSM este Bulgaria”, a spus Raluca Prună. 

Aceasta a explicat în fața senatorilor PSD că are un proiect de modificare a procedurii de numire a procurorilor șefi, la care lucrează un grup de specialiști ai Ministerului, pornind de la un proiect făcut de CSM. „La 1 mai vom pune acest proiect în dezbatere publică și dacă în acest grup cererea va fi atat de mare sa se treaca numirea la CSM, va trece la CSM”, a declarat ministrul Justiției

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares