Iul 3, 2022, 06:23

Mircea Geoană: Băsescu şi Tăriceanu să nu se mai laude cu Cioloş

ciolos

„Dacian Cioloș a fost propunerea României pentru Comisar European, nu a unui om. Cu toții am încercat atunci să obținem un Comisariat cât mai bun pentru țară. Ca Președinte al Senatului și lider al Opoziției, am discutat personal cu Jose Manuel Barroso pentru a-i garanta că întreaga clasă politică din România susține același lucru. Acest concurs de frumusețe este inoportun în acest moment, a declarat Mircea Geoană după ce Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu s-au întrecut în a se lăuda că l-au propus pe Cioloş pentru postul de Comisar European

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a comentat, marţi, informaţiile potrivit cărora Dacian Cioloş ar putea fi nominalizat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că acesta a devenit comisar european cu sprijinul său, nu al lui Traian Băsescu, fiind „un om de calitate”.

„Pe Dacian Cioloş l-am cunoscut bine în perioada în care am lucrat împreună. Contrar lucrurilor care s-au vehiculat în spaţiul public, am să vă spun că, după o discuţie prealabilă cu el, am hotărât – pentru că eu aveam această responsabilitate a propunerii comisarului european din partea României şi nu preşedintele de atunci, cum încearcă să acrediteze ideea – am făcut această discuţie cu domnul Cioloş şi am pregătit terenul, politic vorbind”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că, spre „satisfacţia” lui, Dacian Cioloş „a făcut o figură excelentă”.

„Nu folosesc de obicei superlative”, a comentat Tăriceanu, deşi a refuzat să comenteze direct informaţiile privind o eventuală nominalizare a fostului ministru al Agriculturii.

„Este un om de foarte bună calitate, dar lucrul acesta nu a fost discutat cu preşedintele, cel puţin de către noi”, a mai spus Tăriceanu.

Numele fostului comisar european Dacian Cioloş este vehiculat ca variantă discutată la Palatul Cotroceni pentru funcţia de prim-ministru

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares