Feb 4, 2023, 21:45

Mircea Geoană cere tehnocraților să își asume răspunderea pe Sănătate

geoana

Corupția și incompetența au sugrumat sistemul medical, iar situația a devenit intolerabilă, se arată într-un comunicat al Partidului Social Românesc în care Mircea Geoană cere guvernului Cioloș să își asume răspunderea în fața Parlamentului pe Sănătate.

“Aștept din partea Guvernului un plan de urgență cu măsuri concrete, care să fie aplicate fără întârziere, pentru a stopa criza actuală și, poate cel mai important, care să fie baza pe care să construim în anii ce urmează. Nu avem nevoie de soluții pe 3 sau 6 luni Ar fi un prim pas pentru a reconstrui un sector vital pentru viața tuturor românilor. Nu consider că demiterea unei persoane și simpla ei înlocuire poate rezolva ceva pe termen mediu și lung. Aici nu mai este vorba de Guvern sau Parlament, iar oamenii nu mai cred în rolul mesianic al unui manager care să vină și să rezolve tot”, a spus Mircea Geoană, președintele PSRO.

Simpla reacție emoțională la evenimente tragice nu poate rezolva o problemă sistemică, se mai arată în comunicat.

“Evenimentele din ultima perioadă ne-au arătat că sistemul sanitar nu mai poate aștepta. Zilele trecute, domnul Dacian Cioloș menționa că sănătatea este o prioritate pentru România. Dacă acest lucru este adevărat, PSRO cere Guvernului asumarea răspunderii pe un Plan de Urgență pentru Sănătate, pe baza rezultatelor grupului de lucru organizat la nivelul Guvernului. Dacă acest Plan de Urgență este acceptat, înseamnă că și partidele politice își asumă continuarea implementării și după alegerile din toamnă”, potrivit comunicatului.

Partidul lui Geoană atrage atenția că și sistemul de Educație se află în aceeași stare critică, iar măsurile trebuie luate imediat.

“În programul de guvernare asumat de actualul Guvern, pe baza căruia a primit votul de învestitură în Parlament, se precizează clar: ‘Elaborarea unui program multianual de investiții în sănătate, în vederea asigurării actului medical la standarde care să conveargă cu cele din UE’ și ‘introducerea de standarde obligatorii de calitate pentru toate nivelurile sistemului sanitar  românesc  și  a  unui  sistem  de control  al calității  și  asigurarea  calității serviciilor medicale”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares