Mar 25, 2023, 12:36

Mișcare surpriză a noului guvern de la Chișinău: vrea să se împace cu Rusia

putin rade

Chişinăul cere accelerarea procesului de anulare a restricţiilor comerciale şi în domeniul cooperării energetice impuse de Rusia, într-o mişcare surprinzătoare a noului cabinet.

„Am informat reprezentanţii Rusiei în legătură cu interesul Republicii Moldova de a organiza o sesiune comună a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică în prima jumătate a anului 2016”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului moldovean al Economiei, citat de Mediafax.

„Guvernul Rusiei a adoptat un decret care prevede introducerea de taxe vamale pentru produsele moldoveneşti, afectând 19 categorii de export”, a amintit oficialul moldovean, subliniind că noul Guvern de la Chişinău, condus de Pavel Filip, vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia.

Guvernul Republicii Moldova a propus Rusiei , de asemenea, reluarea contactelor în cadrul Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, după o pauză de mai bine de 3 ani.

Republica Moldova cere reluarea contractelor pe termen lung cu Gazprom, inclusiv prin obţinerea unor tarife preferenţiale la livrările de gaze.

0 Comentarii

Shares