Iun 7, 2023, 12:29

Miting anti Ponta si Rus la Cluj

foto eclujeanul.ro

Aproape 500 de persoane au protestat, joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, scandând „Jos Ponta” şi cerând demisia premierului Victor Ponta, participanţii, care au pancarte cu mesaje şi împotriva fostului ministru Ioan Rus, pornind apoi într-un marş prin centrul municipiului.

Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 19.00, în Piaţa Unirii, având steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi afişe cu mesaje critice la adresa premierului Victor Ponta, precum „Victor, plagiator, infractor”, „Mai bine golan decât PSD-ist”, „Premier penal, marş la tribunal”, „România coruptă e o ţară pierdută, demisia”, „Jos Şovolanii”, „Victoraş, eşti pe făraş” şi „Ne-am săturat de voi, de corupţie”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, participanţii la protest au afişat mesaje împotriva fostului ministru al Transporturilor Ioan Rus, care a demisionat în cursul zilei de joi, după ce a adresat jigniri la adresa românilor care muncesc în străinătate. Tinerii au scris pe pancarte mesaje precum „Rus, golan e fiu-tu” şi „Ioan Rus, Diaspora te-a auzit”.

Protestatarii au scandat „Jos Ponta”, „Demisia”, „Ponta, dă-te dus, du-te după Rus”, „Victor Ponta, nu uita, te aşteaptă DNA”, „Iliescu, nu fi trist, Victor Ponta-i comunist”, iar apoi au pornit într-un marş pe principalele artere din centrul oraşului.

 Unul din participanţii la protest a declarat, citat de Mediafax, că manifestarea este îndreptată împotriva premierului Victor Ponta, care „se agaţă de ciolan” şi refuză să demisioneze pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei.

„Cerem demisia premierului Ponta, pentru că ne-am săturat de politicienii pentru care Justiţia nu înseamnă nimic. Ei se bucură de imunitate şi ţin cu dinţii de funcţie. Ponta ar trebui să dea un exemplu şi să plece, pentru că este cercetat penal”, a spus tânărul.

Printre participanţii la protest se numără şi membri ai organizaţiilor locale ale PNL şi M10.

Apelul la protest a fost lansat de câţiva clujeni pe o reţea de socializare. „Aroganţa, minciuna, îngâmfarea, manipularea, plagiatul, ticăloşenia, grosolănia etc. Aceştia sunt însoţitorii politici ai prim-ministrului României. România nu poate fi condusă de un personal asupra căruia planează atâtea acuzaţii. Demisia sau demis”, se arăta în mesajul postat pe Facebook.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares