Mar 25, 2023, 12:03

Mitropolitul Moldovei cere procurorilor să îl ancheteze pe Vlad Filat în arest la domiciliu

vlad-filat-si-ips-vladimir-25-mai-2011

Mitropolitul Vladimir a cerut ca Vlad Filat să fie judecat corect și a lansat un apel către instituțiile statului ca fostul premier să fie plasat în arest la domiciliu, pentru că „nu va periclita desfășurarea anchetei”, dar și pentru că a făcut acte de caritate. Asta după ce procurorii au decis ca Filat să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În aceste zile, societatea autohtonă, dar și comunitatea internațională, urmărește cu deosebită atenție evenimentele legate de recenta reținere a Domnului Vlad Filat. Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova persoana Domniei Sale este asociată cu o serie de activități de ctitorire și binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului așezăminte monahale, parohii, dar și numeroși slujitori și credincioși care, în momentele de grea încercare ale vieții lor, au găsit un sprijin de nădejde anume în cumsecădenia și bunăvoința Domnului Filat.

Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri. Pornind de la aceste premise, lansăm un apel către toate instituțiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfășurarea anchetei și va permite aflarea unui tată și a unui soț alături de copii și de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie și pentru apropiați.

În același timp, ne exprimăm speranța că elucidarea acestui caz va avea loc în condițiile unei justiții nepărtinitoare, iar adevărul va triumfa spre binele întregului popor al Republicii Moldova, se arată în comunicat. 

La doar 29 de ani, Adriana Bețișor este procurorul care se ocupă de cel mai mare caz de corupție anchetat vreodată în Moldova. Chiar dacă CV-ul său nu conține niciun caz de rezonanță pe care să-l fi dus până la capăt.

Bețișor a început să activeze în Procuratura Anticorupție în iunie 2011. În prezent aceasta conduce anchetele în cele mai sensibile dosare. Are trecere la toți judecătorii care instrumentează dosarele, iar rezultatele sunt în favoarea acesteia, potrivit Unimedia. Potrivit declarației de avere pentru anul 2013, Adriana Bețișor nu deține nicio proprietate.

0 Comentarii

Shares