Ian 27, 2023, 09:59

Mobilizare pentru refugiaţi: zeci de corturi în Timiş, la graniţa cu Serbia

imigranti

Peste 50 de corturi de armată sunt amplasate în localitatea Lunga, la graniţa cu Serbia. Autorităţile nu dau detalii despre câţi imigranţi ar putea ajunge şi când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, a confirmat, pentru AGERPRES, că în zona localității timișene Lunga are loc un exercițiu de verificare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române la situația înregistrată în statele din vecinătate, în contexul crizei imigranților.

Este un exercițiu pe care-l desfășoară Ministerul Afacerilor Interne pentru testarea acestei capacități, a afirmat prefectul Eugen Dogariu.

Din dispoziția viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, în județul Timiș se desfășoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns a României din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, anunța sâmbătă MAI.

Ministerul de Interne a mai transmis că exerciţiul de la graniţa cu Serbia este o continuare a măsurilor preventive și pro-active luate la nivelul instituțiilor cu atribuții din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares