Oct 16, 2021, 06:30

Momente bizare la tribunalul din Phenian după condamnarea unui student american la 15 ani de muncă silnică VIDEO

Otto-Warmbier

UPDATE Statele Unite cer Coreei de Nord să îl graţieze pe studentul american.

Imaginile transmise de televiziunea publică din Coreea de Nord și preluate de Associated Press, după condamnarea la 15 ani de muncă forțată a studentului american care a recunoscut că a furat materiale de propagandă, au stârnit confuzie în presa internațională.  Otto Warmbier, de 21 de ani, student al Universității din Virginia, a ieșit pe porțile tribunalului din capitala Phenian aparent amețit, ținându-se cu greu pe picioare. Escortat de polițiștii care aproape îl târau în afara sălii de judecată, s-a lovit de o ușă și nu a deschis ochii deloc în timp ce trecea prin fața camerelor de filmat.

Momentul este asemănător celui din urmă cu două săptămâni în care, tot în fața camerelor de filmat, a fost obligat să își ceară scuze poporului corean pentru „crima împotriva statului”. Cerință care nu i-a fost respectată de autoritățile de la Phenian, acesta fiind condamnat până la urmă la 15 ani de muncă silnică.

Tânărul a fost arestat în ianuarie în timp ce se pregătea să părăsească țara. Ulterior, el a mărturisit că a furat un banner inscripționat cu un slogan politic, într-o zonă rezervată pentru personalul hotelului din Phenian unde era găzduit în cadrul unei vizite organizate.

Coreea de Nord efectuase cu câteva zile înainte al patrulea test nuclear, iar Statele Unite au preluat conducerea campaniei pentru a obține din partea Națiunilor Unite adoptarea unei rezoluții care înăsprește  sancțiunile împotriva Phenianului, lucru care s-a întâmplat la începutul lunii martie.

0 Comentarii

Shares