Mar 29, 2023, 16:26

Momente impresionante în Parlamentul Franței. Hollande: Suntem în război VIDEO

hollande

Franţa este în război împotriva terorismului, afirmă preşedintele Francois Hollande în discursul rostit în faţa membrilor Parlamentului, reuniţi la Versailles.

„Franţa este în stare de război. Atacurile comise vineri seară sunt acte de război. S-au soldat cu cel puţin 129 de morţi şi numeroşi răniţi. Reprezintă o agresiune împotriva ţării noastre, valorilor noastre, tinerilor, modului de viaţă. Sunt comise de o armată teroristă, Daesh (n.r. ISIS in arabă), care luptă împotriva noastră, a Franţei, pentru că suntem ţara drepturilor omului. Teroriştii cred că popoarele libere se vor lăsa impresionate de aceste atacuri groaznice: se înşeală. Republica franceză a depăşit cu bine toate încercările şi este încă vie. Ne confruntăm cu o organizaţie care dispune de teritorii, de resurse financiare şi de capacităţi militare. De la începutul anului, organizaţia teroristă a comis atacuri la Paris, în Danemarca, în Tunisia. Aceşti terorişti masacrează zilnic oameni; de aceea, distrugerea Daesh este obligaţia întregii comunităţi internaţionale. Am cerut Consiliului de Securitate ONU să se reunească rapid pentru adoptarea unei rezoluţii în sensul distrugerii organizaţiei teroriste”, a precizat Hollande.

Discursul președintelui a fost urmat de un moment emoționant în care parlamentarii au început să cânte Marseilleza.

Francois Hollande propune modificarea Constituţiei franceze, pentru a permite retragerea cetăţeniei franceze celor cu dublă cetăţenie, care sunt condamnaţi pentru fapte care aduc atingere valorilor Republicii. De asemenea, Hollande a cerut posibilitatea de interdicţie de a intra în Franţa pentru cei cu dublă cetăţenie, dacă reprezintă un risc terorist.

„Duminică seară, am trimis zece bombardiere franceze să atace dur poziţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic. I-am atacat şi continuăm bombardamentele. Portavionul Charles de Gaulle va ajunge în estul Mării Mediterane pentru a tripla capacităţile de atac. (…) Pe teren, în Siria, căutăm în continuare o soluţie politică în care preşedintele Bashar al-Assad să nu fie o problemă. Trebuie să distrugem această organizaţie pentru a salva populaţia, dar şi pentru a ne apăra şi a evita venirea lor pe teritoriile noastre. Siria a devenit cea mai mare fabrică de terorişti din lume. Este necesară o coaliţie internaţională unică. În acest sens, mă voi întâlni cu preşedinţii din SUA şi Rusia, Barack Obama şi Vladimir Putin, pentru a discuta despre unificarea forţelor”, a adăugat Hollande.

„Grupul terorist Stat Islamic reprezintă faţa răului”, a declarat  și Obama, la finalul summitului G20, desfăşurat în Antalya. „Scopul nostru este distrugerea acestei organizaţii barbare”, a avertizat preşedintele Statelor Unite.

Președintele rus Vladimir Putin, prezent la summitul G20 din Antalya, a declarat că Statul Islamic primește finanțare din 40 de țări, inclusiv din state membre ale Grupului celor mai puternice economii ale lumii.

”Am dat exemple, bazate pe datele noastre, privind finanțarea de către persoane fizice a diferitelor grupări ale Statului Islamic. Finanțarea, așa cum am stabilit, provine din 40 de state, inclusiv din câteva state ale G20”, a afirmat președintele Putin la finalul reuniunii din Antalya, potrivit Interfax.

În același timp, liderul de la Kremlin a declarat că atentatele de vineri de la Paris arată că Rusia a avut ‘dreptate’ atunci când a propus organizarea unei coaliții antiteroriste internaționale.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares