Mar 28, 2023, 02:18

Monica Ghiurco, propusă director al TVR

monica ghiurco

Membrii Consiliului de Administraţie al TVR au decis ca Monica Ghiurco să fie canidatul pentru postul de dirctor al TVR, se arată într-un comunicat al Televiziunii publice. La întâlnirea CA de miercuri au fost prezenţi toţi cei 13 membri. Propunerile pentru funcţia de PDG al TVR au fost Irina Radu şi Monica Ghiurco, iar rezultatul votului a fost de şapte voturi pentru Monica Ghiurco, respectiv şase pentru Irina Radu.

Urmare a votului exprimat, recomandarea membrilor CA pentru funcţia de PDG al TVR este Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco urmează să fie audiată în Comisiile reunite de Cultură, urmând ca validarea sa să fie supusă votului în plenul reunit al celor două camere.

Ședința plenului comun al Parlamentului din 30 martie, în care urma să fie validat noul președinte-director general al SRTv, a fost suspendată, deoarece membrii CA nu au reușit să facă o propunere pentru această funcție.

Anterior, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la șefia TVR.

Deputații și senatorii au votat numai noul CA al SRTV, care este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares