Iun 7, 2023, 17:42

Monica Ridzi scrie poezii în închisoare

foto fanatik.ro

Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a obţinut, joi, premiul al doilea la concursul „Poezie de puşcărie”, la secţiunea ”Poezie femei”, ea purtând proteze la picioare la decernarea premiilor, scrie pe Facebook scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele juriului, citat de Mediafax.

„Astăzi am prezidat pentru a şaptea oară consecutiv Concursul Naţional «Poezie de puşcărie» organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. M-a impresionat teribil MoMonica Iacob Ridzipremiul doi, la poezie), cu proteze la picioare şi o privire care cutreiera parcă o altă lume. Sper ca preşedintele Iohannis să răspundă favorabil cererii ei de graţiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas…”, scrie Cipariu pe Facebook.

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroşani Tiberiu Iacob Ridzi, a explicat pentru corespondentul MEDIAFAX că soţia sa a câştigat locul al doilea cu o poezie intitulată „Poezie despre viaţă”, în care „exprimă în cuvinte exact ce simte şi ce trăieşte”.

El a mai spus că Monica Iacob Ridzi poartă două orteze la genunchi întrucât altfel nu poate merge.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares