Feb 3, 2023, 08:27

Moscheea de la Bucureşti a ajuns pe masa Primăriei Capitalei. Iohannis şi Erdogan au anunţat că proiectul este în faza de obţinere a autorizaţiei

iohannis si erdogan

Celebra moschee care se va costrui la Bucureşti va fi ridicată după un proiect pe care Turcia îl are deja pregătit, a anunţat preşedintele turc, Recep Erdogan, la Ankara, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Iohannis. Acesta a precizat că actele pentru construcţie se află acum la Primăria Capitalei, care trebuie să emită autorizaţia. 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că ridicarea unei moschei la București ar fi „expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări”.

„Vocile contra se pot auzi în orice țară. În timpul vizitei la București am discutat această chestiune cu domnul președinte. În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile. Avem și un proiect definitivat, dar în momentul de față vrem să-l dezvoltăm. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări”, a spus Erdogan, într-o conferință de presă.

El a precizat că Turcia este gata să acorde tot sprijinul Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea moscheii.

„La rândul nostru și noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul unde vor putea fi construite o capelă și un loc de cazare pentru pelerinii români”, a adăugat acesta, citat de Agerpres.

La rândul său, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că se lucrează la documentația pentru obținerea autorizațiilor necesare.

„S-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. Chestiunea e de competența primăriei și se lucrează la aceste documentații”, a menționat Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares