Feb 7, 2023, 17:33

PNL l-a ajutat pe Ponta să rămână prim-ministru până în 2016. Gorghiu şi Blaga au dat bir cu fugiţii după moţiune

caruta pnl

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, cu 207 de voturi pentru şi 8 împotrivă. Ca să fie adoptată, moţiunea avea nevoie de minimum 275 de voturi. 

Victor Ponta rămâne în funcţie, respingerea moţiunii echivalând cu un vot de încredere primit în parlament. El nu va mai putea fi contestat până în 2016, căci nu se poate depune decât o singură moţiune de cenzură într-o sesiune parlamentară. 

După numărarea voturilor, liderii PNL nici măcar nu au mai intrat în sala de şedinţe a Parlamentului pentru a asista la anunţarea oficială a rezultatelor. Nici declaraţii nu au făcut, dispărând din sala de plen cu lifturile interioare, pentru a nu da ochii cu presa.

De altfel, după ce în cadrul dezbaterilor, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fost ironizaţi copios de către un Victor Ponta extrem de vesel, premierul a postat pe Facebook un filmuleţ batjocoritor, pentru a arăta rezultatul obţinut de liberali prin această moţiune de cenzură.

What are the chances?

Posted by The Poke on 4 August 2015

Premierul Victor Ponta a ironizat, marţi, mitingul organizat de PNL în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, spunând că în faţa Parlamentului sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, afirmând că nici Vasile Blaga, cunoscut ca un bun organizator, „nu mai e ce-a fost”.

„Este nevoie de lămuriri şi pentru oamenii aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie. Probabil că ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile şi salariile. Ca să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odată. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, dar asta e. Timpul ne marchează pe toţi”, a susţinut Ponta.

Victor Ponta a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL, că el nu a semnat niciun fel de contract cu societăţi de stat, acestea fiind făcute între avocatul Dan Şova şi şeful AVAS de la acea vreme, Teodor Atanasiu, care era consiliat de actualul lider PNL Alina Gorghiu.

„Se vorbeşte acolo despre contracte. N-am semnat niciodată niciun fel de contracte cu vreo societate cu capital de stat. Ştiu că a semnat domnul Şova cu societăţi din portofoliul AVAS, condus atunci de domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreţi acum să-mi dau eu demisia pentru că Atanasiu şi Şova au semnat nişte contracte. Care e logica?”, a spus Ponta, în timpul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură a PNL.

Premierul a explicat, ironic, că poate fostul şef AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, „a fost sfătuit greşit” de consiliera sa de la acea vreme, Alina Gorghiu, care era şi avocat „şi care ştia foarte bine ce înseamnă contracte cu statul”.

„Dacă cumva le-a uitat doamna consiler-avocat Gorghiu, am în faţă aşa: contract Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 25.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 10.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 6.000 de euro, plus TVA. (…) Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 15.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 10.000 plus TVA. (…) Sunteţi cam scumpă, doamna Gorghiu”, a spus Ponta, în aplauzele parlamentarilor puterii.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares