Feb 7, 2023, 16:40

Motivul pentru care Dragnea a blocat Codul Fiscal. Liderii PSD au şters pe jos cu ministrul Orlando

orlando

Liviu Dragnea a cerut amânarea adoptării Codului Fiscal în sesiunea extraordinară care ar fi trebuit să aibă loc azi şi mâine deoarece liderii PSD au descoperit că din punct de vedere procedural, fiind vorba de o reexaminare la cererea lui Klaus Iohannis, nu se pot aduce amendamente la proiectul de lege deja adoptat, în afara celor la care se referă reexaminarea. În plus, conform discuţiilor purtate de liderii PSD în şedinţa Biroului Permanent al partidului, ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici, nu a avut mandat să meargă la discuţiile de joi cu reprezentanţii partidelor. 

„Nu trebuia să te duci dacă nu aveai mandat de la BPN”, i-au spus colegii lui Teodorovici. De altfel, în conferinţa de presă care a urmat şedinţei BPN al PSD, Liviu dragnea l-a certat public pe ministrul finanţelor, spunând că acesta nu trebuia să îşi asume după discuţiile de joi „un consens”, care nu exista din punctul de vedere al PSD.

Conform discuţiilor din Biroul Permanent al PSD, Codul Fiscal va fi dezbătut în sesiunea ordinară din septembrie, dar nu o să mai prevadă o scădere a TVA la 19% ci doar la 20%. De menţionat că supraaciza la carburant şi taxa pe stâlp nu vor mai fi eliminate, aşa cum conveniseră liderii politici joia trecută.

În şedinţa BPN al PSD, ministrului Teodorovici i s-au făcut reproşuri şi din cauză că nu a elaborat normele metodologice pentru acordarea majorărilor salariale pentru funcţionarii din administraţie, care nu şi-au primit dijn această cauză salariile promise. Învinuită pentru acest lucru a fost şi ministrul muncii, Rovana Plumb. De altfel, cei doi miniştri au fost puşi să prezinte până săptămâna viitoare în faţa partidului cifre execte legate de impactul bugetar pentru legea salarizării şi pentru indexările de salarii promise pentru această toamnă de către Guvern.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares