Mar 29, 2023, 09:40

Motivul pentru care Dragnea este linşat înaintea Congresului PSD: Gabriel Oprea cere garanţii că va fi premier

dragnea misto

Cel care a declanşat campania furibundă împotriva lui Liviu Dragnea cu o săptămână înainte de alegerile din PSD ar fi Gabriel Oprea, care îl presează pe Dragnea să îi ofere garanţii că îi va oferi funcţia de prim-ministru după alegerile din 2016, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea social-democraţilor.

Supărarea lui Gabriel Oprea a fost generată de faptul că noii şefi ai PSD au amânat negocierile pentru protocolul de alianţă între PSD şi UNPR, care ar fi trebuit să fie semnat iniţial în mai, apoi în octombrie, iar acum, în decembrie. Oprea dorea ca la Congresul PSD să fie adoptată o rezoluţie privind alianţa electorală PSD+UNPR, pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Însă, filialele judeţene ale PSD au adoptat, fiecare în parte, câte o rezoluţie care spune că PSD merge singur în alegeri.

Pe măsură ce influenţa lui Gabriel Oprea şi calitatea UNPR de factor decisiv pentru existenţa unei coaliţii de guvernare cresc, cresc şi pretenţiile lui în raport cu PSD, susţin sursele citate. Dacă iniţial, în mai, protocolul pregătit pentru alianţa PSD UNPR prevedea alocarea unui număr de 46 de locuri eligibile pe listele de parlamentari ale PSD, acum Oprea revendică 70 de locuri, aproape jumătate din cât estimează PSD că va obţine. Şi, desigur, funcţia de prim-ministru pentru Generalul partidului. 

Înainte ca denunţătorul Romică Părpălea şi fostul baron de Teleorman, Teodor Niţulescu, ambii aspiranţi la calitatea de membri UNPR, să anunţe, la Realitatea TV, că vor depune noi denunţuri la DNA împotriva lui Dragnea pe multiple subiecte, UNPR a operat un prin şantaj la adresa Coaliţiei în Parlament. Miercuri, Senatul nu şi-a putut ţine şedinţa din cauza chiulului senatorilor lui Gabriel Oprea.

Peste câteva ore, la Camera Deputaţilor, acelaşi chiul al oamenilor lui Oprea a dus la respingerea unei legi extrem de importante pentru Guvern, cea privind investiţiile pentru irigaţii. Premierul însuşi venise la Cameră la votul final pentru această lege, văzându-se acum pus în situaţia să emită o ordonanţă de urgenţă, pentru a nu se pierde un program de investiţii de 1 miliard de euro în sistemul de irigaţii.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares