Mai 19, 2022, 14:11

Motoarele diesel Dacia, investigate de nemți în scandalul manipulării emisiilor

dacia duster

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a extins investigațiile asupra manipulării emisiilor la mașinile cu motoare diesel dincolo de Volkswagen și va efectua teste pentru posibile ‘emisii poluante neobișnuite’ la peste 50 de modele, de la branduri ca Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar și Ford.

Testele vor fi derulate în rândul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane și străine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot. Testele vin după ce ce Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft pentru a manipula rezultatele testelor de poluare, dar și pentru a verifica datele privind emisiile, potrivit The Guardian.

Care sunt mașinile care au intrat în vizorul KBA

Renault: Dacia, Kadjar

Ford: Focus, C-Max

VW: Golf, Beetle, Passat, Touran, Touareg, Golf Sportsvan, Polo, Crafter, Amarok; Audi A6, A3; Porsche Macan

BMW: 3 Series, 5 Series

Mini Daimler Mercedes: C-Class, CLS, Sprinter, V-Class, Daimler Smart Fortwo

Fiat Chrysler: Alfa Romeo Guilietta, Panda, Ducato, Jeep Cherokee

Geely: Volvo V60

GM Opel: Astra, Insignia, Zafira

GM: Chevrolet Cruze

Honda: Honda HR-V

Hyundai: iX35, i20

Jaguar Land Rover: Land Rover Evoque

Mazda: Mazda 6

Mitsubishi: ASX

Nissan: Navara

Peugeot: Peugeot 308

Toyota: Auris

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Mai mult, grupul auto a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

0 Comentarii

Shares