Mai 21, 2022, 00:12

NATO se implică în criza refugiaţilor. Alianţa vânează traficanţii de migranţi

nave nato migranti

Secretarul american al Apărării anunţă că NATO este pregătită să efectueze misiuni de patrulare la Marea Egee cu scopul de a descuraja traficanţi să transporte migranţi din Turcia în Grecia.

Dacă ia naştere o astfel de operaţiune de supraveghere frontalieră ar fi o premieră pentru NATO, organizaţie militară defensivă care până acum a refuzat să se implice direct în grava criză migratorie din Europa.

Germania, Turcia şi Grecia au cerut miercuri altor ţări NATO acordul lor pentru o misiune de supraveghere în Marea Egee, în scopul de a avea o viziune clară a activităţii traficanţilor .

Germania conduce în prezent un grup de nave de război ale NATO în estul Mediteranei, angajate pentru această operaţiune destinată să completeze activitatea agenţiei europene de supraveghere a frontierelor Uniunii Europene, Frontex. Vitoarea operaţiune va fi sub comandament german. Nave militare greceşti şi turceşti vor participa la ea, dar ele vor opera fiecare în apele lor teritoriale. Danemarca de asemenea este de aşteptat să contribuie cu un vas, potrivit Agerpres.

Cei 28 de miniştri UE ai Apărării, care face parte din coaliţia condusă de Statele Unite, sunt reuniţi joi la Bruxelles.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares