Mar 30, 2023, 05:53

Nava românească Ştefan cel Mare a salvat de la moarte 119 imigranţi africani

sursa foto Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră de pe nava românească „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune în Italia, sub coordonarea Agenţiei FRONTEX, au salvat 119 migranţi, din care 34 minori, care se aflau pe o barcă gonflabila de mici dimensiuni, în Marea Mediterană, aflată în pericol de scufundare.

Un comunicat al Poliţiei de Frontieră arată că miercuri,  in jurul orei 18.00, nava „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune de patrulare, a primit o solicitare pentru a salva aproximativ 100 de persoane aflate pe o ambarcaţiune gonflabilă care se afla în pericol de scufundare în apele internaţionale ale Mării Mediterane.

„In jurul orei 22.00, nava „Stefan cel Mare” a Politiei de Frontiera Romane a localizat ambarcatiunea gonflabila, la bordul careia se aflau peste 100 de persoane.In urma evaluarii situatiei de la fata locului (temperatura scazuta, supraaglomerarea barcii si riscul iminent de a se scufunda) politistii de frontiera romani au decis ca persoanele sa fie aduse la bord. Astfel, toti cei 119 imigranţi au fost transferaţi la bordul navei „Stefan cel Mare”, unde personalul Politiei de Frontiera Romane le-a acordat asistenta si primul ajutor.

Imigrantii erau deshidratati si prezentau semne de hipotermie.Toti erau barbati, dintre care 34 minori, au declarat ca provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone si Mali si ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen”, precizează Poliţia de Frontieră

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares