Apr 2, 2023, 09:41

Neculai Onțanu se luptă cu înfometarea elevelor care vor siluetă de fotomodel

sursa foto Facebook Neculai Ontanu

”Spune Stop înfometării” este noul proiect lansat de Guvernul Local al Tinerilor Sector 2 în colaborare cu Primăria Sectorului 2 care are ca scop sensibilizarea tinerei generaţii despre pericolele la care se expun elevii prin înfometare pentru a avea o siluetă demnă de invidiat, anunță primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu.

Acesta scrie, pe pagina sa de Facebook, că „tinerii de la liceele de prestigiu din sectorul 2 au obţinut informaţii avizate din partea specialiştilor, informaţii care îi vor ajuta să găsească metodele cele mai eficace de slăbire, dar prin procedee care aduc beneficii organismului și duc la o dezvoltare fizică și psihică armonioasă”
„Mulți tineri aplică metoda înfometării pentru a obține o siluetă de invidiat, iar ca acest scop să fie atins cât mai repede în viziunea lor recurg la o serie de măsuri drastice încât pur și simplu determină organismul să clacheze.
Primele rezultate, scăderea în greutate, îl fac pe adolescenţi să fie încântaţi de imaginea lor, și de cele mai multe ori să mărească gradul de înfometare. După un timp însă, încep să apară și adevăratele efecte ale acțiunilor sale: dezechilibre fizice din ce în ce mai mari, urmate de probleme psihice, toate putând ajunge la situații extrem de grave ce le pot periclita viața.  În zilele noastre, tot mai mulți tineri cad în capcana pe care mijloacele media o întind în mod indirect, prin prezentarea și promovarea unor semeni ai lor, a căror înfățișare fizică ridică standarde greu de atins de majoritatea acestora.  Peste tot, în diverse publicații, la televiziune, pe internet, în reclame, tinerilor le sunt prezentate imagini ale unor cântăreți, sportivi, actori care arată impecabil din punct de vedere fizic. Pentru acești tineri, fie că vorbim de fete sau băieți, dorința de a arăta ca modelele favorite devine o adevărată obsesie, de aici luând naștere reale psihoze de a deveni întocmai personajul adulat.
Fără a beneficia de mijloacele și de metodele prin care vedetele reușesc să ajungă și să își mențină imaginea fizică perfectă, adolescenții încearcă cu propriile metode de a atinge perfecțiunea visată.”, spune Onțanu

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares