Iun 7, 2023, 12:02

Nervi la PSD: Gabriel Oprea să nu mai ia decizii fără acordul lui Liviu Dragnea

foto bn24.ro

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultările pe tema Codului fiscal, acestea urmând să aibă loc în Parlament, iar invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat al formaţiunii, citat de Mediafax. Anunțul UNPR a produs iritare în rândurile PSD, social-democrații declarând că Gabriel Oprea nu poate lua decizii fără avordul lui Liviu Dragnea. 

UNPR precizează în comunicat că scrisoarea de invitaţie a fost transmisă prim-ministrului al Guvernului României, Victor Ponta, preşedintelui interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, co-preşedinţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, co-preşedinţilor Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, precum şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Potrivit invitaţiei, consultările vor avea loc la Parlament, în data de 19 august 2015, începând cu ora 10.00, la două zile distanţă de data propusă de liberali pentru consultările pe teme economice.

Ca urmare a invitației la dialog pe tema Codului Fiscal lansată chiar și astăzi de unii lideri politici și de noul PNL, în principal, trebuie făcute câteva precizări, se arată într-un comunicat al PSD:

„UNPR, ca și ALDE, face parte din coaliția de guvernare. În coaliție nu se poate lua nicio decizie fără consultarea și acordul lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al PSD – principalul partid de guvernamant. De altfel, la ședințele coaliției participă și Victor Ponta în calitate de prim ministru din partea PSD.
În concluzie, săptămâna viitoare, când vor reveni în țară atât Liviu Dragnea, președintele PSD, cât și Victor Ponta premier din partea PSD, va exista, cu siguranță, o consultare în cadrul coalitiei de guvernare cu privire la toate subiectele stringente de interes public, se vor stabili prioritățile, dacă sunt sau nu necesare negocieri și cu cine trebuie negociat. Punct.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares