Iun 8, 2023, 01:19

Netflix, cel mai cunoscut serviciu video la cerere, oficial în România

Foto: Wired

Netflix s-a lansat oficial în 130 de ţări, dintre care România, Rusia sau India, parte a strategiei globale de dezvoltare. Ceea ce a făcut ca acţiunile gigantului american să explodeze pe bursă.

Cel mai cunoscut serviciu vide0 la cerere este acum disponibil oficial și românilor, iar cei care își fac cont beneficiază de prima lună gratuită.

Netflix în România vine cu trei planuri tarifare. Primul dintre ele, Netflix Basic cel mai ieftin, costă 7,99 euro te lasă să te uiți la filme și seriale pe un singur dispozitiv deodată. Pentru 2 euro în plus, Netflix Standard, adică pentru 9,99 euro, poţi urmări conținut HD, pe două dispozitive simultan. Al treilea tip de abonament, Netflix Premium, de 11,99 euro, adaugă opțiunea de conținut Ultra HD, dar numai pentru anumite producții, și posibilitatea de a folosi contul simultan pe patru dispozitive. De asemenea, nu există restricție privind numărul de filme și seriale care pot fi văzute.

Netflix era disponibil la începutul lui 2015 în 77 de ţări, conform unei scrisori adresate investitorilor, în care îşi exprima intenţia de a „se extinde global, în 200 de ţări, în decursul următorilor doi ani”.

Netflix a fost lansat în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, dar a devenit în timp unul dintre cei mai mari furnizori de video on demand, sistem prin care conţinutul video e transmis direct pe Internet. Începând din 2013, compania a lansat seriale ca „House of Cards”, „Bloodline” sau „Orange is the New Black”, care au câştigat numeroase premii Emmy.

0 Comentarii

Shares