Mar 30, 2023, 11:30

Newsweek: Aliaţii SUA din Europa îl spionează pe Donald Trump pentru că se tem că va ceda Europa Rusiei

captura twitter

Newsweek a publicat astăzi un amplu material despre relaţiile lui Donald Trump cu Rusia, citând oficiali din două ţări aliate al SUA care susţin că serviciile secrete din Europa desfăşoară acţiuni de adunare de informaţii despre Trump, deoarece statele europene aflate în parteneriate strategice cu SUA se tem că acesta, odată ajuns preşedinte, va rupe alianţele şi ţările lor vor fi puse în pericol.

Donald Trump a fost informat de serviciile secrete americane că Rusia se află în spatele atacurilor cibenetice din ultima perioadă, inclusiv acel celor prin care a fost spionat Partidul Democrat. Trump le-a transmis serviciilor de intelligence că nu le crede, aşa că partenerii SUA din Europa sunt îngrijoraţi că nu vor putea să aibă încredere în Trump dacă el nu are încrede în ceea ce serviciile de informaţii îi spun, scrie Newsweek.

Un fost oficial britanic citat de Newsweek susţine că „o mulţime de oameni încearcă să pună cap la cap informaţiile din dosarele serviciilor secrete în încercarea de a-l înţelege pe Trump”

„Fără îndoială că există multe teorii al conspiraţiei dar există şi o îngrijorare în legătură cu ce este în capul lui Trump şi întrebarea dacă vom putea lucra cu el.

Oficiali europeni din două ţări aliate americanilor spun că sunt constrânşi să adune informaţii despre cel care ar putea fi următorul preşedinte al SUA pentru că ei cred că nu au de ales. Moscova este privită ca o ameninţăre la adresa intereselor lor atât din cauza eforturilor ei de a redesena alianţele globale cât şi din cauza capacităţii ei de a produce profunde daune în Europa, scrie Newsweek. 

Pentru prima dată de la Războiul rece, ţările din Vestul Europei se tem că dacă Trump va câştiga, acest lucru ar duce la evenimente care ar pune în pericol securitatea lor naţională şi ar putea distruge iremediabil alianţele care au ţinut Europa în siguranţă . 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares