Mar 25, 2023, 21:52

Nicușor Dan cere PNL să îl retragă pe Ludovic Orban și să îl susțină pe el

nicusor dan

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susține că în campania electorală nu va face jocul niciunuia dintre partidele vechi și respinge oferta lansată de copreședintele PNL Alina Gorghiu de a-l susține pe liberalul Ludovic Orban în alegerile locale.

„Alina Gorghiu îmi sugerează, într-o emisiune tv, să mă retrag din cursă în favoarea lui Ludovic Orban. Vreau să vă asigur că nu voi accepta să fac jocul niciunuia dintre partidele vechi. Alina Gorghiu greșește. Sondajele arată că, într-o confruntare directă cu PSD, voi obține cele mai multe voturi, așa încât găsesc că e mai rezonabil ca PNL să-și retragă candidatul, dacă vrea într-adevăr ca PSD să nu câștige”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook, citat de Agerpres

El afirmă că PNL și PSD au o lungă istorie în care au lucrat împreună împotriva intereselor alegătorilor și promite că, dacă va câștiga alegerile în Capitală, va pune stop „blatului” între politicienii care au fost la putere.

„O invit pe Alina Gorghiu să retragă candidatura domnului Orban. Îi invit pe susținătorii PNL să voteze cu mine, fiindcă doar așa vor fi siguri că votul lor este respectat. Iar pe voi, prieteni, vă invit să le spuneți tuturor că Bucureștiul merită o soartă mai bună”, adaugă Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminică într-o emisiune televizată că Nicușor Dan „nu are nicio șansă să câștige Primăria Capitalei”.

„Și atunci, dați-mi voie să nu înțeleg de ce nu reușim să facem un agreement pe partea dreaptă a scenei politice bucureștene și să ne grupăm în jurul lui Ludovic Orban, care are cele mai mari șanse să câștige Capitala. Este singurul care poate bate contracandidatul de la PSD”, a adăugat Gorghiu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares