Iun 6, 2023, 06:54

Nicuşor Dan l-a lipit pe Cioloş pe USR

ciolos-usr

Nicuşor Dan şi-a adus astăzi fetiţa, Ahea, la conferinţa de presă în care a prezentat noul slogan al USR, „Dacian Cioloş, în sfârşit a cu cine”. 

nicusor-dan

„USR îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru după alegerile parlamentare”, a afirmat, într-o conferință de presă, Nicușor Dan.

El a spus că sloganul de campanie al USR va fi „În sfârșit ai cu cine”.

„Premierul Cioloș a lansat Platforma România 100. Suntem fericiți cu acest demers. Foarte mare parte din populație îl susține pe Dacian Cioloș. A văzut în guvernarea de până acum o speranță, a văzut transparență, a văzut onestitate, a văzut bun simț. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul pe care l-am lansat acum două săptămâni. O să vă prezentăm vineri, când vom depune semnăturile la BEC, documentul pe care o să i-l transmitem, o completare în același spirit cu chestiuni punctuale pe programul pe care îl propune”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, susținerea pentru Dacian Cioloș nu înseamnă „un cec în alb pentru PNL”.

„USR nu face alianțe nici preelectorale, nici post electorale. Am venit azi să spunem că USR îl susține pe Dacian Cioloș, este un vot de încredere pentru Dacian Cioloș, nu este un vot de încredere, un cec în alb pentru PNL care a anunțat că va sprijini același prim-ministru. Am promis că vom face un alt tip de politică, sperăm să îl susținem pe acest prim-ministru, nu, însă, într-o alianță, cum s-a făcut până acum, în care partidele au împărțit ministere, secretari de stat, prefecții, deconcentrate”, a adăugat Dan, citat de Agerpres.

El a explicat că dorește ca USR să negocieze direct cu Dacian Cioloș puncte din programul de guvernare și nu în cadrul unei alianțe.

Nicușor Dan a adăugat că nu respinge ideea ca în viitorul Guvern Cioloș să existe membri ai USR.

„Vrem să negociem cu prim-ministrul desemnat, sperăm, Dacian Cioloș, nu să venim în cadrul unei alianțe și să negociem cu prim-ministrul din formula de alianță. Nu negociem poziții, vom negocia puncte din programul de guvernare. Nu negociem poziții, însă, dacă pe un anumit domeniu, premierul consideră că cea mai potrivită persoană este la noi în USR nu vom refuza numirea ei. Nu resping ideea ca în Guvernul Cioloș să existe membri din USR”, a menționat Dan.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares