Iun 7, 2023, 23:01

NIKE reziliază contractul cu Maria Şarapova după ce fostul număr 1 mondial la tenis a fost găsită dopată

p18-Maria

UPDATE Şi Porsche a reziliat contractul cu sportiva din Rusia.

Compania americană de echipamente sportive a suspendat contractul cu Maria Şarapova după ce aceasta a recunoscut că a picat testul antidrog, informează Le Soir. Mai mult, chiar dacă este la prima abatere, sportiva rusă riscă o suspendare de 2 ani din orice activitate. Iar o circumstanţă agravantă pentru ea este şi faptul că reprezintă Rusia, o ţară cu numeroşi sportivi depistaţi pozitiv în ultima jumătate de an, tot cu meldonium.

”Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federația Internațională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open. De zece ani iau un medicament pe rețetă de la medicul meu de familie (…), iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie și acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl știam. Am făcut o greșeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii și am dezamăgit sportul, știu că m-am expus unor consecințe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod și sper că voi avea din nou șansa să joc”, a spus rusoaica. Șarapova, 28 de ani, a precizat că nu a fost încă audiată de Federația internațională de tenis și încă nu a fost suspendată.

Medicamentul în chestiune, meldonium, este destinat tratării est problemelor legate de diabet. Este însă utilizat şu pentru prevenirea infarcturilor şi a fost clasat printre hormoni și modulatori metabolici de la 1 ianuarie 2016.

0 Comentarii

Shares