Mar 29, 2023, 10:09

Noi motive de îngrijorare pentru pasageri, după tragedia Germanwings. Doi angajaţi Alitalia, dintre care şi un pilot, s-au spânzurat astăzi în Italia

pilota-alitalia-2-620x264

Doi angajaţi ai companiei aeriene Alitalia, printre care şi comandantul avionului cu care preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a zburat în prima zi după alegerea în funcţie, s-au sinucis în incidente separate produse miercuri la câteva ore distanţă.

Maurizio Foglietti, în vârstă de 50 de ani, un pilot al companiei aeriene Alitalia cercetat de câteva luni pentru un incident armat, s-a spânzurat şi a murit în locuinţa sa dintr-un oraş din centrul Italiei. Foglietti era cercetat pentru că trăsese focuri de armă, în aprilie, cu o puşcă deţinută legal, în cursul unei discuţii aprinse cu fratele lui mai mare şi cu mama, în curtea casei din Todi, regiunea Umbria, potrivit Mediafax.

Într-un incident separat, un alt angajat al companiei Alitalia s-a spânzurat miercuri în incinta Aeroportului Fiumicino din Roma. Bărbâtul în vârstă de 41 de ani nu a lăsat niciun bilet prin care să explice gestul.

Stresul tot mai mare la care sunt supuşi piloţii a revenit din nou în dezbaterea publică după tragedia de la Germanwing, când copilotul Andreas Lubitz a prăbuşit intenţionat avionul Airbus A320 în Alpii Francezi, provocând moartea a 150 de persoane. Mai grav este că acesta fusese tratat pentru depresie şi chiar a exersat de mai multe ori prăbuşirea unui avion.

Credit foto: Il Tempo

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares