Noi 27, 2022, 17:26

Nouă lucruri pe care să le ştii înainte de a merge la plaja Corbu

plaja corbu

Dacă până şi autorităţile locale spun că plajele din Corbu şi Vadu nu au destinaţie turistică, atunci ce caută atâţia oameni, vară de vară, într-un loc în care nu sunt bineveniţi? Nu aş putea să vorbesc în numele altora, dar în ceea ce mă priveşte am căutat un loc ieftin şi izolat, departe de agitaţia obişnuită a litoralului, unde să fac plajă, să înot, să mă culc devreme (ca să pot să mă trezesc dimineaţă) şi să mănânc peşte gătit după reţete româneşti. Parţial mi-am atins scopul, dar…există totuşi şi un mare dar.

  1. Plaja Corbu face parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, iar în mod normal acest lucru ar trebui să fie un argument în plus pentru atragerea turiştilor în zonă. Din păcate, autorităţile locale par mai dispuse să strice cheful de vacanţă al oamenilor decât să-i încurajeze să vină aici, aşa că au interzis camparea pe plajă, cu rulota sau cortul, iar amenzile urcă până la 200 de lei. Bun, veţi spune, s-a făcut ordine, având în vedere gunoaiele care rămâneau în alţi ani. Nu era totuşi mai bine să se amenajeze nişte campinguri moderne, cu taxe şi toate condiţiile necesare, iar de gunoaie să se ocupe oameni  plătiţi din banii turiştilor? Într-un domeniu precum turismul, să interzici ceva ar trebui să fie ultima soluţie. E drept că există şi un loc „amenajat” pentru corturi, mai departe de plajă, dar, credeţi-mă, nu aţi vrea să staţi acolo.
  2. Există totuşi posibilităţi de cazare în zonă, iar una decentă începe de la 100 de lei pe noapte. Asta în luna septembrie, când cererea aproape se prăbuşeşte. E mult, puţin 100 de lei? Personal, cred că e cam mult pentru condiţiile oferite (două paturi şi baie în cameră). Problema e că cele mai multe locuri de cazare sunt în sat, adică la câţiva kilometri distanţă de plajă. Nu ai maşină sau ai băut o bere, că doar eşti în vacanţă, nu prea mai ai cum să ajungi la culcare devreme ca să prinzi ultravioletele de a doua zi…citiţi continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares