Iun 7, 2023, 13:01

Noua Strategie Militară a SUA: America trebuie să se pregătească pentru un război cu Rusia sau China

us

Armata Statelor Unite trebuie să se reorganizeze pentru a face faţă „probabilităţii reduse, dar în creştere” a unui conflict cu Rusia sau China, care ar avea „consecinţe imense”, avertizează generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme, prezentând noua Strategie Militară a Pentagonului.

„Armata Statelor Unite trebuie să se organizeze pentru a fi pregătită de un război fără un termen limitat cu organizaţii teroriste precum Stat Islamic şi cu naţiuni care folosesc entităţi pentru a lupta în numele lor”, a subliniat generalul Martin Dempsey, citat de site-ul DefenseOne.com, preluat de Mediafax.

„Viitoarele conflicte vor apărea mai rapid, vor dura mai mult şi se vor desfăşura în zone mai problematice din punct de vedere tehnic. Grupările extremiste violente reprezintă ameninţări de securitate urgente la nivel transregional”, subliniază Dempsey.

„Conflictele din lume au luat amploare, iar unele dintre avantajele comparative ale Statelor Unite au început să se erodeze în ultimii ani”, a subliniat Dempsey, principalul consilier pentru Apărare al preşedintelui Barack Obama.

„Există o probabilitate foarte mare să ne confruntăm cu conflicte de lungă durată, mai dificil de menţinut sub control. (…) În contextul acestor factori impredictibili, am putea fi nevoiţi să ne adaptăm poziţia la nivel global”, atrage atenţia generalul Martin Dempsey, menţionând „acţiunile agresive” ale Rusiei, Chinei, Iranului şi Coreei de Nord.

„Există o probabilitate mică, dar aflată în creştere, ca Statele Unite să fie implicate într-un conflict cu o mare putere, consecinţele fiind imense”, avertizează şeful Statului Major Interarme al Statelor Unite, referindu-se la Rusia şi China.

„Rusia a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor şi că este dispusă spre folosirea forţei pentru a-şi atinge obiectivele. Activităţile militare ruse subminează securitatea regională atât în mod direct, cât şi prin forţe subordonate”, a explicat Dempsey, referindu-se la ingerinţele Moscovei în estul Ucrainei.

„Activităţile Chinei amplifică tensiunile în regiunea Asia-Pacific”, se arată în Strategia Militară pe anul 2015, cu referire la planurile Chinei de a suplimenta prezenţa militară regională.

Armata Statelor Unite are un buget anual de aproximativ 600 de miliarde de dolari.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares