Iun 7, 2023, 15:27

Noul film din seria „Star Wars” are cele mai mari încasări din istorie

star-wars-the-force-awakens

„Star Wars: Trezirea Forţei”, cel mai recent film din seria „Războiul stelelor”, a devenit filmul din SUA cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind „Avatarul” lui James Cameron.

„Star Wars” s-a menţinut pentru al treilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de peste 88 milioane de dolari de vineri până duminică, depăşind numai în SUA 760 de milioane de dolari încasări.

„Star Wars: Trezirea Forţei” a stabilit, de la lansarea sa în cinematografe, pe 18 decembrie, mai multe recorduri mondiale. Astfel, după ce a vândut bilete pentru suma record de 528,9 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, depăşind astfel performanţa filmului „Jurassic World” şi devenind filmul cu cel mai bun debut din istorie, cel mai recent episod din saga „Războiul stelelor” a mai depăşit o dată franciza cu dinozauri, devenind pelicula care a atins cel mai repede pragul de încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, în numai 12 zile de la lansare.

Pelicula „Star Wars: Trezirea Forţei” este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares