Iun 7, 2023, 15:34

Noul partid al lui Voiculescu a contestat la CCR legea anti-fumători

No-smoking

Senatorul PPU Mihai Laurenţiu Ştefan a depus la CCR o sesizare de neconstituţionalitate în privinţa legii privind interzicerea fumatului. Senatorii şi deputaţii, deşi au votat în favoarea legii, săptămâna trecută, au semnat fără rezerve pentru sesizarea de neconstituţionalitate.

Deputatul PND Daniel Fenechiu, care a participat şi el la strângerea de semnături pentru contestarea legii, susţine că nu se contestă interzicerea fumatului ci definirea spaţiului public de către textul legii.

„Nu am reusit la Camera Deputatilor, unde nu am reusit sa strangem cele 50 de semnaturi necesare..Am reusit, in schimb, la Senat, unde -cu ajutorul dnei Cristiana Anghel si dlui Alfred Mihai, am obtinut sustinerea a 34 de senatori, fiind necesare minim 25…Repet: nu contestam interzicerea fumatului in spatiile publice! Contestam definitia spatiului public inchis- practic orice incinta, inclusiv locuinta..- si exceptiile, care sunt o bataie de joc- anumite celule din puscarii si spatiile de fumat din aeroporturi”, a declarat Fenechiu

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares