Mar 25, 2023, 12:28

Nuland şi Iohannis au discutat despre Justiţie şi lupta anticorupţie

iohannis si nuland

Preşedintele Klaus Iohannis şi asistentul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, au discutat, printre altele, despre lupta anticorupţie şi Justiţie, anunţă un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„În cadrul întrevederii, s-a subliniat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale româno-americane şi s-a reiterat hotărârea de a consolida în continuare, pe toate dimensiunile, Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA.

Un alt subiect de discuţie a fost cel privind eforturile României în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, doamna Nuland remarcând progresele substanţiale înregistrate în acest sens de autorităţile române”, se arată în comunicat.

Preşedintele României şi asistentul Secretarului de Stat al SUA au avut şi un schimb de vederi aprofundat pe tema evoluţiilor din vecinătatea estică a Uniunii Europene. Cei doi oficiali s-au arătat preocupaţi de situaţia din Republica Moldova şi au subliniat necesitatea continuării procesului de reformă şi a parcursului european al ţării. O altă temă discutată a fost situaţia din Ucraina, care are un impact negativ direct asupra securităţii regionale. În cadrul întrevederii, au mai fost abordate subiecte privind agenda europeană, precum cele referitoare la criza refugiaţilor, securitatea energetică şi situaţia din regiunea Balcanilor de Vest, mai informează Preşedinţia.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares