Mar 29, 2023, 18:40

Numărul 2 al ISIS a fost ucis într-un atac cu drone în Irak

Credit foto Reuters

Haji Mutazz, adjunctul liderului ISIS, Abu Bakr al-Bagdadi a fost ucis de un atac cu drone în Irak, potrivit mai multor oficiali SUA care au confirmat știrea pentru CNN. Mutazz era însărcinat cu partea financiară a operațiunilor ISIS.

Administrația americană a confirmat eliminarea țintei, după ce anul trecut au existat mai multe rapoarte care ar fi vorbit de moartea aceluiași Mutazz, dar niciunul oficial.

„Fadhil Ahmad al-Hayali, cunoscut și Hajji Mutazz, a fost ucis într-un asalt american pe 18 august în vehiculul în care se afla alături de un membru operativ ISIS, Abu Abdullah, lângă Mosul, Irak. El era principalul coordonator al armelor, explozibililor, vehiculelor și al oamenilor din Irak și Siria”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ned Price.

Oficialii americani au ținut secret până acum incidentul, datorită importanței țintei în ierarhia Statului Islamic. Mutazz ar fi fost cel care ar fi coordonat operațiunea ISIS de cucerire a Mosulului. Pentagonul ar avea mai informații asupra locului unde s-ar afla mai mulți membri din conducerea ISIS.

0 Comentarii

Shares