Mar 30, 2023, 12:08

Nuntă mare în PSD de ziua Americii. Nașul, asociat cu reprezentantul oligarhilor ruși în România

oleg deripaska si putin

Ce dovadă mai mare de fidelitate față de parteneriatul strategic cu SUA să fi dat pesediștii dacă nu să organizeze nunta anului de ziua Americii, pe 4 iulie? Se însoară Valeriu Zgonea, vicepreședinte al PSD și președintele Camerei Deputaților, nunta având loc la Palatul Snagov. Au fost invitați toti stâlpii societății, în frunte cu premierul Ponta, și chiar și cei de la Președinție.

Ironia face însă ca, deși organizată de ziua Americii, nunta să aibă ca naș un asociat al reprezentantului în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin.

Nunta trebuia să aibă loc anul trecut în vară și naș să fie Viorel Hrebenciuc. Acesta însă între timp a fost arestat și urmărit penal în dosarul retrocedărilor, așa că naș a fost chemat să fie un apropiat al lui Hrebenciuc, suceveanul Stelian Nistor, fost proprietar al Iulius Mall Suceava.

Iată ce scria însă România Liberă în 2008 despre acesta: Stelian Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin. Ziuzin controlează grupul OAO Mechel din care fac parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii, iar al doilea este un prieten al lui Vladimir Putin, interesat la un moment dat să preia Daewoo Craiova.

Chestionat de România Liberă, Nistor a recunoscut asocierea cu Golovin, explicând că o firmă la care este el acționar este acționară la la o firmă de-a acestuia. „Ce afaceri să avem? Poate de spionaj”.

Boris Golovin a recunoscut și el pentru România Liberă că este în România reprezentantul lui Oleg Deripaska. De asemenea a recunoscut că a lucrat la GRU: „Si dacă am lucrat ce? E o poveste. O poveste frumoasă”

Oleg Deripaska are o avere estimată în 2015 la 5,5 miliarde de dolari și deține cea mai mare companie de prelucrare a aluminiului din lume. Este un apropiat al lui Vladimir Putin, deși în 2009 liderul rus l-a forțat printr-o descindere la uzinele de aluminiu ale oligarhului să redeshidă producția, în urma protestelor muncitorilor.

invitatie nunta zgonea

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares