Iun 4, 2023, 01:24

O adolescentă de 16 ani a murit nevinovată la parada Gay Pride din Ierusalim

Sursa: Facebook

Shira Banki, o adolescentă de 16 ani care venise la parada Gay Pride din Ierusalim pentru a susţine un prieten, a murit în urmă cu puţin timp la un spital din Ierusalim. Este singura persoană care şi-a pierdut viaţa, dintre cele 6 victime atacate cu un cuţit de vânătoare de un ultraortodox eliberat cu puţin timp în urmă din închisoare pentru aceeaşi agresiune. Agresorul fusese condamnat după ce atacase în mod similar mai multe persoane la parada Gay Pride din 2005. Familia acuză poliţia că nu au supravegheat mai atent agresorul care a ajuns să comită în cele din urmă o crimă.

„Minunata noastră Shira a fost omorâtă pentru că era o fericită tânără de 16 ani, plină de viaţă şi dragoste, care a mers să îşi exprime susţinerea pentru dreptul prietenului său de a trăi după cum alege. Fără motiv, din cauza răutăţii, prostiei şi ignoranţei, viaţa frumoasei noastre flori a fost sfârşită. Lucruri rele se întâmplă oamenilor buni, şi un asemenea rău s-a întâmplat fetei noastre minunate. Familia speră că va fi mai puţină ură şi mai multă toleranţă”, se arată în comunicatul familiei.

„Nu vom permite crimei teribile să contravină principiilor de bază pe care s-a construit societatea israeliană. Respingem dezgustaţi orice încercare de a impune ură şi violenţă între noi şi vom aduce criminalul în faţa justiţiei. Shira a fost omorâtă pentru că a susţinut curajos principiul că fiecare are dreptul să îşi trăiască viaţa în respect şi siguranţă”, a spus premierul Benjamin Netanyahu într-o declaraţie, după ce a prezentat condoleanţe familiei.

Dintre cele 6 victime ale atacului agresorului evreu ultraortodox, două rămân internate în spital în stare gravă. Celelalte persoane au fost externate după ce au fost tratate pentru răni superficiale.

GALERIE FOTO

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares