Mar 28, 2023, 02:33

O anchetă a CNN în trecutul lui Trump dezvăluie caracterul sadic al acestuia. „Trump era nesimțit, mitocan și în general un om rău”.

sursa foto CNN

Jurnaliștii de la CNN au făcut o anchetă în trecutul lui Donald Trump pentru a scoate la iveală caracterul miliardarului care dorește să devină Președintele SUA. CNN a studiat 2,895 documente dintr-un proces care a durat aproape un deceniu, purtat între Trump și chiriașii care locuiau într-una dintre clădirile sale din New York, scoțând la iveală faptul că omul de afaceri era dispus să facă orice pentru a-și atinge scopul, inclusiv să chinuie un bolnav de cancer.

Povestea a început în 1981, când Trump a cumpărat o clădire cu 14 etaje lângă Central Park din New York. Planul lui era să dărâme clădirea și să construiască un complex de apartamente de lux. Dar pentru asta avea nevoie să scape de chiriașii protejați de legile stricte ale orașului.

Conform documentelor studiate de CNN, Trump a jucat dur. Chiriașii s-au plâns în instanță că miliardarul a tăiat apa caldă și apa rece în iernile geroase și că acesta a invitat cerșetori și boschetari să locuiască în clădire, pentru a-i face pe chiriași să plece. Mai mult, chiriașii au declarat că blocul a fost infestat în mod premeditat cu șobolani. În plus, una dintre regulile interne impuse în clădire a fost ca musafirii să fie obligați să folosească liftul de serviciu prin care care se evacua gunoiul.

Unul dintre chiriași a fost târât într-un proces de Trump personal, care îl acuza că nu a plătit chiria, deși chiriașul o plătise. Judecătorul a decis în favoarea chiriașului, spunând că Trump îl hărțuiește pe acesta.

Soția chiriașului hărțuit, Nancy Clipper, a declarat pentru CNN că „Trump era nesimțit, mitocan și în general un om rău”. 

Trump a ordonat să nu se facă nicio reparație în clădire, astfel încât după ce o țeavă de apă a stat spartă timp de 10 luni în apartamentul 14B, locatarii au văzut cum le creșteau din podea ciuperci maro și albe.

În 1982 și 1983, Trump a dat anunțuri în ziare că oferă adăpost în clădire pentru boschetari, pentru a-i incomoda pe chiriași.

Hărțuirea s-a îndreptat și împotriva unei femei bolnave de cancer, Catalina Meyer. Aceasta, bolnavă în ultima fază, s-a trezit cu găuri date de bormașini în tavanul de deasupra patului său, și cu un pickhammer instalat în apartamentul vecin, astfel încât a devenit imposibil să locuiască acolo.

„Sunt o femeie foarte bolnavă care se luptă pentru viața ei. Am implorat pentru înțelegere. Proprietarul nu dorește să fie înțelegător”, a declarat femeia în fața judecătorului.

Procesul a durat aproape 10 ani, fără ca vreuna dintre părți să câștige. Cei mai mulți dintre chiriași s-au mutat, dar Trump nu a putut să dărâme clădirea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares